Festival Poort Sociaal 2016 was een groot succes

  • Posted on: 12 September 2016
  • By: Redactie WoonMere

Leven met elkaar en voor elkaar, dat is het motto van het jaarlijkse grote buurtfeest dat een aantal maatschappelijke instellingen samen met het wijkteam en buurt-ondernemers organiseerde op zaterdag 11 juni 2016 aan de Europalaan en de Nederlandstraat in Almere Poort.

Wethouder Frits Huis opende om precies 11:00 uur het festival, -de grootste in Almere-Poort-, dat duurde tot ’s-Middags 16:00 uur.

De aanleiding

Initiatiefnemers voor het festival zijn de Stichting WoonMere en InteraktContour, beide gebruikers van het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Daar wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners. Dit jaar organiseerde de winkeliersvereniging Europakwartier tevens een braderie van meer dan 50 kramen en hield Goud van Oud haar succesvolle kledingruilbeurs in de parkeergarage van WoonMere.

Andere organisaties, zoals het wijkteam van de gemeente, de zorggroep Almere, Politie Flevoland, Stad & Natuur en tal van andere organisaties omarmden het initiatief en deden mee met het organiseren van deze bijzondere dag voor Poortenaren.

Wat gebeurde er

Tal van activiteiten werden gehouden in en rond het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Iedereen was welkom aan de Europalaan 830, de ingang van werk- en leercentrum De Plint. Er stonden diverse marktkramen met informatie over buurtinitiatieven, religieuze en culturele organisaties, politie, wijkteam en winkeliers.

Op het podium speelden leerlingen van het Arte College jazzmuziek en verzorgden Amy’s dansstudio en United Dans Almere diverse dansdemonstraties. Dewi Serena zong Nederlands en Engelstalige songs en de Caribbian Vibe nam het publiek mee naar tropische verrassingen. Presentator Jelesto verbond de optredens. Bezoekers konden zelf ervaren hoe het is om in een  rolstoel te rijden. Bij de winkeliers konden bezoekers op vertoon van de gratis stempelkaart gebruik maken van diverse kortingsacties. Buurtcoaches zorgden voor sportactiviteiten op de playground in het Cascadepark.

Voor de kleintjes was er gratis karten, schminken en springkussens. Aan het slot van de dag om precies 16:00 uur was er een grote ballonnenwedstrijd. die werd gewonnen door Kirtit Jhoelloer (8). Haar ballon kwam helemaal in Apeldoorn. Kortom, er was voor ieder wat wils. nade klaar. Gratis fruit en suikerspin maakten het feestje compleet. Daarnaast werden er ook rondleidingen gegeven en korte kookworkshops georganiseerd. Ook kon je in het werk- en leercentrum De Plint zelf zien wat mensen met een beperking nog allemaal wel kunnen.

Op deze dag passeerden ook de deelnemers van de Almeerdaagse, een wandeltocht van 6 dagen in en rond Almere, de Europalaan  en het Festivalplein. Mede dankzij het mooie weer was het een fantastische dag. Zie voor impressiefoto's de website van het festival Poort Sociaal.